Over BOKS meubel

De maker
BOKS meubel is Roel Vermeulen. Man met baard, snel op de racefiets en papa van Mara en Mette. Geboren in Brabant, werkend en samenwonend in de Ooijpolder. Ontwerper, meubelmaker, (be-)denker en doener. Liefhebber van het buitenleven, Scandinavische vormgeving, doorleefde materialen en heldere vormen.
'droog' passen daarna pas lijmen
'droog' passen daarna pas lijmen
toch een van mijn favoriete handgereedschappen de schaaf
toch een van mijn favoriete handgereedschappen de schaaf
Wat maakt dat ik graag met hout werk? 
Laten we zeggen dat de basis bij m'n ouders thuis in de schuur is gelegd. Zo'n jaar of 5 oud, met een rijke fantasie een paar stukken hout, wat spijkers een hamer en een botte zaag. Daar was het vooral het fantaseren over wat voor moois je allemaal zou kunnen maken. Sindsdien veel geleerd en ontwikkeld. En in de basis blijf ik toch dat jongetje wat zijn fantasie om zet in mooie dingen.
En het idee dat het materiaal waar je mee werkt door de natuur is gevormd. Dat bij dat vormen, er karakter in het hout komt. Dat je bij het maken van een meubel moet en mag werken met dat gevormde karakter. Dat je het meubel dat je ontwerpt ook weer karakter kunt geven. Een materiaal wat voor mij in alle stadia mooi is. De solitaire boom in t weiland, het bos om lekker door te wandelen, Vers hout, om mooi snijwerk te maken, of simpelweg de geur in je op te nemen. De 1e keer dat die boom meubel wordt, of juist de 2e, 3e of zoveelste keer. Gebruik van een meubel geeft het ook karakter, en dat hoort ook zo. 
BOKS meubel
BOKS, doos in't Noors. Noors vanwege de voorliefde voor Scandinavische vormgeving en de buiten cultuur. 'Doos', omdat mijn meubels in de basis altijd terug te herleiden zijn naar een doosvorm. Dat houd t eenvoudig, herkenbaar en sterk.  
aandacht en handwerk bij de zwaluwstaart verbindingen
aandacht en handwerk bij de zwaluwstaart verbindingen
tools of the trade
tools of the trade
het daadwerkelijke handwerk
het daadwerkelijke handwerk
Maatwerk
Aangezien ik de meeste meubels op aanvraag maak is eigenlijk alles maatwerk. Maar.......op zoek naar een meubel wat precies in dat rare hoekje van de woonkamer past? Heeft heeft het interieur van de zaak een upgrade nodig? Of gewoon opzoek naar een ambachtelijk van duurzame materialen gemaakte eyecatcher? Laat het me weten dan zorg ik voor een schets en prijsindicatie. Bij de aanvaarding van een opdracht vraag ik een aanbetaling van 30% en het overige bedrag bij levering.  
tijdens de bouw meermaals passen en nameten
tijdens de bouw meermaals passen en nameten
mediameubel in aanbouw
mediameubel in aanbouw
Levertijd
De levertijd is afhankelijk van de grootte van het project en de lopende opdrachten. Voor een indicatie kun je me het best even bellen of mailen. Om een idee te geven wat er vooraf gaat aan de levering van het bestelde maatmeubel, even wat stappen: ontwerp, materiaal verzamelen, materiaal klaar maken voor verwerking, het meubel daadwerkelijk bouwen, afwerklaag aanbrengen en uiteindelijk de levering. Al deze stappen hebben een bepaalde tijd nodig, om zo voor een mooi en duurzaam meubel te zorgen. 
schets
schets
aanbouw
aanbouw
studiofoto
studiofoto
op lokatie
op lokatie